Jag har aldrig upplevt en stad där det renoveras så mycket och där myndigheterna verkligen värnar om de gamla vackra byggnaderna. Går man gata upp och gata ned så pågår det för fullt renoveringar i fastigheter med tre lägenheter och uppåt till oftast 12 lägenheter. Allt rensas ut och innanmätet blir helt nytt, nya fönster installeras och hissar installeras etc. Då parkering situationen är svår, med de trånga oftast enkelriktade gatorna, så inreds oftast bottenvåningen till garage med myndigheternas goda minne. Fasaderna som många gånger är belagda med vackra mönstrade kakel bibehålls och renoveras upp där behov föreligger.

Idag är det oftast kineser, fransmän,  engelsmän, brasilianare och även svenskar som förvärvar renoveringsobjekt där sedan fastigheten antingen säljs när renoveringen är klar, bostäderna säljs, hyrs ut till boendes i Lissabon såsom utländska tjänstemän som arbetar tillfälligt eller längre tid, ambassadtjänstemän eller till turister.

Det är en komplicerad process att erhålla tillstånd och driva ett renoveringsprojekt varför jag har skapat ett kontaktnät inom bank, advokatbyrå med skattejurister, fastighetsmäklare och arkitekter.

Investeringar i bostäder, villor och fastigheter i Portugal

%d bloggare gillar detta: