karl_6 2

Kort om mig

Jag heter Karl-Olof Öhrn och har flyttat från Luleå, Norrbotten, till Lissabon i Portugal i september 2014. Jag har varit auktoriserad revisor och partner i PWC Sverige större delen av mitt yrkesverksamma liv. De senaste 23 åren på PWC,s Luleåkontor och innan det på PWC,s Skellefteåkontor.

Det har alltid varit viktigt för mig att arbeta nära kunden och alltid finnas tillgänglig. Kunden i centrum kan man nog säga har varit mitt ledord.

På PWC har jag fått alla möjligheter att utvecklas i yrket genom löpande utbildningar, kompetenta medarbetare på kontoren och all tillgänglighet till PWC,s spetskompetenser inom olika områden. Jag har alltid ansett att man utvecklas bäst genom samarbeten med kollegor och övriga i sitt kontaktnät.

1999 var jag och min yngsta son Linus och besökte äldsta sonen Markus i Sagres, Algarve, där han var på en 2 månaders surfingresa med sina norska kamrater. Vi tog bilen till Lissabon för två nätter och sedan var jag såld. Jag sa inget till sönerna utan tänkte bara att hit vill jag flytta när jag slutar mitt arbete och om jag har den möjligheten socialt. Lissabon med sina otaliga restauranger med fantastisk mat, kultur, arkitektur och nöjesliv såg jag verkligen framemot. Det var först efter min flytt hit som jag talade om för sönerna vad jag tänkte då.

Vilka tjänster erbjuder jag och hur arbetar jag
Eftersom jag älskar och arbeta och är varken strandraggare eller golfspelare så ville jag även fylla mina dagar med att använda min erfarenhet från min långa yrkesverksamma liv inom revisorsyrket till att hjälpa svenskar i samband med deras flytt till Portugal.

Till detta kommer att jag nyligen själv har genomfört hela processen så är jag väl insatt i vad som krävs vid utflyttning från Sverige och vad som måste göras vid inflyttningen till Portugal.

I min tjänst ingår ett PM som är helt anpassad till er som skall flytta, samtliga blanketter som krävs i Sverige före flytt från Sverige och efter inflyttning till Portugal samt ett körschema/tidsplan. Jag bistår er från start till mål när det gäller myndigheterna i Sverige.

Uppkommer behov kommer jag att anlita mina tidigare kollegor och kontakter för att ni skall få den bästa hjälpen.

Jag har i mitt tidigare yrke som revisor alltid månat om ett stort kontaktnät med skilda kompetenser, alltid med kunden i centrum, och så har jag byggt upp även mitt företagande här.

Jag samarbetar med advokat Teresa Pala Schwalbach, som bistår med inflyttningsprocessen med bl.a. NHR, köpekontrakt eller hyreskontrakt. Teresa har hjälpt ett stort antal svenskar med inflyttning till Portugal.

Ifall ni redan har anlitat en advokat här så erbjuder jag givetvis min tjänst ändå.

Samtliga mina nämnda samarbetspartners kan även bistå er med telefon, internet, TV, gas, el , vatten, försäkringar, dvs. allt som vi har behov av i vardagen och vårt boende. Det kan vara skönt att allt är klart när man anländer, det hade jag.

Ni köper dock tjänsten direkt från mina samarbetspartners som kommer att fakturera er direkt.

Jag tror nog att jag är unik i mitt sätt och arbeta genom att jag,

  • Har egen aktuell erfarenhet av flytten hit.
  • Följer kunden från start till mål, genom egna tjänster och mina samarbetspartners här.
  • Jag har inga anställda, ni får alltid prata med mig personligen och ni når mig alla tider.
  • God kunskap genom mitt tidigare yrke som revisor och konsult där jag har stor vana vid kontakter med myndigheter Sverige i frågor om vad en utflyttning från Sverige innebär.

Bifogat kan ni även ta del av min CV i sammandrag.

CVKarl-OlofÖhrn Svenska

CV Karl-Olof Öhrn  English

%d bloggare gillar detta: